Voorbereidingen Colombia

Hallo iedereen,

Het heeft lang geduurd voordat ik deze blog kon schrijven. Er is veel gebeurd in het afgelopen jaar en dan met nadruk op de laatste 2 maanden. Gelukkig is deze blog geen terugblik hierop maar een vooruitblik. Ik hou er niet van om terug te kijken en over dingen eindeloos te mijmeren.

Wat het vooruitblikken betreft: zoals veel van jullie weten heb ik de afgelopen tijd een bezoek gebracht aan Colombia. Sommige waren misschien verrast, waarom ineens Colombia?

Ik kan dit moeilijk uitleggen; ik denk dat iedereen in het leven momenten heeft waarop we ons afvragen waarom alles zo anders loopt dan we verwacht hadden. Zo was dit ook voor mij. Bij mij lag de focus voornamelijk op landen in Afrika. Nu blijkt dat toch wel anders te zijn, tenslotte ligt Colombia in Zuid Amerika. In de afgelopen tijd kreeg  ik steeds weer een boodschap, werd ik er steeds weer aan herinnerd dat ik kinderen wil/moet  helpen die het slechter hebben als wij. Kinderen in alle uithoeken van de wereld. Deze boodschap kwam steeds in mijn gedachten terug en daarnaast kwam Colombia op een wonderlijke wijze hierbij kijken. Zodoende voelde ik dat ik in Colombia moest gaan kijken. Dit was  een gevoel wat vanaf Boven kwam.

Ondertussen ben ik in Colombia geweest en heb ik het project voor een aantal weken bezocht. En is het me zeer goed bevallen, maar het belangrijkste is geweest dat het gevoel wat ik in mijn hart had, werd bevestigd toen ik in Colombia aankwam. Ik heb het uitstekend naar mijn zin gehad gedurende de 3 weken.  Er is volop werk in Colombia en ook ruimte om mij aan te sluiten bij deze organisatie. De organisatie is genaamd South America Missions.  Dit is een christelijke organisatie die actief is in verschillende Zuid Amerikaanse landen, waaronder Colombia, in de hoofdstad Bogota.

Het is een organisatie die samenwerkt met lokale kerken en vanuit daar  Community Centrums opzet. Deze centrums zijn helaas nodig omdat er veel problemen zijn in Colombia. In deze community centrums komen kinderen van klein tot begin 20 samen, het wordt dan ook een veilige plek genoemd. Het zijn kinderen die veelal thuis mishandeld worden, geen huis hebben, weinig tot geen eten krijgen en voornamelijk alleen het wóórd liefde kennen in plaats van de inhoud. Voor deze kinderen is er een centrum waarin ze geholpen worden met al deze zaken, maar bovendien ook kennismaken met het Evangelie.

Verder werkt deze organisatie met vluchtelingen die vanuit Venezuela komen, een groot en urgent probleem in Colombia. Ze proberen deze vluchtelingen te helpen en zijn nog druk bezig met een project op te zetten om deze mensen te ondersteunen.

Ook is de organisatie actief in het noorden van het land met de Wayuu bevolking. De oorspronkelijke bevolking van Zuid Amerika/Colombia. Deze mensen leven erg arm, er is vaak geen water, stroom en onderwijs. De nood is hier hoog en de arbeiders zijn weinig, er is hier dus voldoende werk te verrichten. De organisatie ondersteunt hier verschillende projecten met betrekking tot deze problemen.

Als laatste vangt de organisatie ook jongeren op die met problemen kampen. Veel van deze jongeren zijn wees en leiden een moeilijk leven. Deze jongeren worden in gastgezinnen geplaatst en meerdere malen per week komen ze samen om hen te ondersteunen op allerlei vlakken van persoonlijke problemen, psychische problemen tot budget training. In veel van deze vlakken is een sociaal werker nodig, iets waarin ik zelf ben afgestudeerd. En zoals ik eerder vertelde, de arbeiders zijn weinig, dat betekend dat er veel kansen liggen en de nood is hoog.

Tenslotte hebben veel van deze jongeren geen liefde gekend en daarnaast denken er veel geen vader te hebben. Wat feitelijk waar is, maar gelukkig brengt en leert deze organisatie deze kinderen/jongeren dat er een altijd een Vader is die voor hen zorgt en hen alle bij namen kent: God.

Ik wil deze blog dan ook afsluiten met wat jullie denk ik wel verwachten: ik wil graag samenwerken met deze organisatie SAM. Ik kan niet wachten om weer te starten in dit werk, het werk wat mijn passie is en bovenal voelt als een roeping.

Voordat ik in Colombia kan starten moet mijn Spaans wel verbeterd worden, met “hoi, hoe gaat het?”  kom je niet ver over het algemeen en ik wil de stuntelige  ‘Ik vertrek’ beelden iedereen besparen. Dat wil zeggen dat ik de aankomende periode ga gebruiken om Spaans te leren en mij hoop voor te bereiden op een vertrek naar Colombia. Ook heb ik weer verschillende vergaderingen gepland met het bestuur en de TFC commissie. Mocht je het gevoel hebben ons te willen helpen met deze missie: neem gerust contact op!  Tenslotte doen we het met z’n allen, daarnaast is het mooi om te zien dat gemeenteleden overal ter wereld aan het werk zijn voor God.

Ik wens iedereen die op vakantie gaat een fijne vakantie. En daarnaast bedank ik jullie voor het lezen van mijn blog. Daarnaast wil ik van af nu elke blog afsluiten met een quote/liedje ect. omdat ik dit nu eenmaal leuk vind en ernaast is het goed van anderen te leren.

 

I will trust, I will trust, I will trust in You

Truth is, You know what tomorrow brings
There’s not a day ahead You have not seen
So let all things be my life and breath
I want what You want Lord and nothing less.

 

 

Vrije vertaling in het Nederlands :

Ik zal vertrouwen, ik zal vertrouwen, ik zal op U Vertrouwen 
De waarheid is, U weet wat morgen brengt 
Er is geen dag  die U niet gezien heeft
Dus laat alle dingen mijn leven en adem zijn
Ik wil wat U wilt, Heer en niets minder.
Categories :

2 Comments

 • Peter en Elseline schreef:

  Mooi Frans! Gods wegen begrijpen wij niet. Jij hebt wel Zijn leiding ervaren en dan kan je ook gerust gaan!
  Wij wensen je veel zegen toe op je nieuwe werk.
  Ga met God en Hij zal met jou zijn.

  Nog even een vraag: is het mogelijk dat je die afsluitende teksten ook in het Nederlands zet? Er zijn mensen die moeite hebben met de Engelse taal…

  Hartelijke groetjes van Peter en Elseline Prins uit Stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *