Nieuwe plannen. Colombia

Hier is de langverwachte update over alle gebeurtenissen van de afgelopen tijd, maar ook over mijn plannen voor de toekomst.

De afgelopen maanden heb ik gewerkt voor het Leger des Heils in Rotterdam. Ik heb gewerkt met mensen met een verslaving die daarnaast ook psychische problemen hebben. Deze tijd heb ik als zeer leerzaam ervaren en heeft me de rust geboden die ik nodig had.

In de afgelopen jaren in Afrika heb ik veel meegemaakt, waardoor ik deze periode gebruikt heb om tot rust te komen en dingen te verwerken.

Rond de kerst kwam het gevoel dat ik weer op missie wil terug. Het is een gevoel wat ik niet kan weerstaan en wat zo sterk is dat ik er iets mee moet doen. Daarom ben ik de afgelopen maanden op zoek gegaan naar projecten, een zoektocht die zeker niet eenvoudig was. Eigenlijk wist ik helemaal niet waar ik moest beginnen, het is een periode van onzekerheid geweest, een periode dat ik het soms allemaal niet meer wist. Deze onzekerheid is nog niet helemaal weg. Maar toch mag ik zeggen dat ik een project heb gevonden waar ik een heel goed gevoel bij heb. Ook de communicatie loopt erg goed en voelt fijn.

 

Ondanks ik altijd heb gedacht dat ik naar Afrika moest, ga ik nu een hele andere kant op. In Colombia heb ik een mooi project gevonden waarvan ik denk dat ik mezelf er graag bij zou aansluiten. Het is een project in Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Dit project werkt samen met lokale kerken om zo kinderen en jeugd een kans te bieden. Het is een christelijke organisatie die werkt vanuit South America Missions.

Het project is heel divers, zo worden kinderen na schooltijd opgevangen voor verschillende activiteiten. Ook zijn er opvangtehuizen voor jongeren. Daarnaast werken ze in de jungles van Colombia om kinderen te leren lezen en in andere projecten.

Inmiddels heb ik het project benaderd en hoop ik in juni voor 3 weken te vertrekken naar Colombia om kennis te maken met dit mooie project. Ik heb hier ontzettend veel zin in en kijk er erg naar uit.

Ik heb het gevoel dat dit project goed bij mij past en ja, ik snap dat dat dit een gevaarlijke uitspraak is als je er nog heen moet. Maar als ik kijk naar wat ik voel in mijn hart, denk ik dat dit overeenkomt met het gevoel van een roeping.

Aan de andere kant vind ik het wel spannend omdat veel nog redelijk onzeker is.  Maar ik vertrouw op God, die mij de weg zal wijzen en hoop dat ik in juli kan zeggen dat ik daadwerkelijk mijn project heb gevonden.

 

Ik zal jullie allemaal op de hoogte te houden van mijn stappen en daarnaast wil ik iedereen bedanken. Het doet me goed om te zien en te voelen dat zoveel van jullie altijd belangstelling tonen in hoe het gaat of wat mijn plannen zijn. De laatste tijd ben ik veel in Rotterdam geweest vanwege mijn werk, maar als ik kijk hoeveel mensen betrokken zijn en vragen hoe alles is dan maakt me dit mij dankbaar. Het voelt goed dat jullie meeleven en daarvoor wil ik jullie nogmaals hartelijk bedanken. Ik hoop dat we samen deze nieuwe stap mogen maken en dat we hopelijk straks ook in Colombia een project mogen ondersteunen. Want uiteindelijk is het doel om mensen bekend te maken met God.

Categories :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *