Colombia

Colombia

Geschiedenis.

Colombia is een land wat ontzettend heeft geleden onder burgeroorlogen en conflicten met gewapende groeperingen. Het gevolg hiervan is dat miljoenen mensen in armoede leven en moeten vluchten voor geweld. De werkeloosheid is hoog, toegang tot zorg en onderwijs is zeer beperkt. Daarnaast is er nu de gespannen situatie in het aangrenzende Venezuela, waardoor er inmiddels al 2 miljoen vluchtelingen Colombia zijn binnengekomen.

 

Klimaat en ligging.

Colombia ligt in Zuid-Amerika en grenst aan Venezuela, Brazilië, Peru, Ecuador en Panama en kent meer dan 48 miljoen inwoners. Colombia ligt tussen het Andesgebergte, de grote Oceaan en de Caribische Zee. Door de ligging zijn er verschillende klimaten, een tropisch klimaat in grote delen van het land en in het Noorden ligt de woestijn die al jaren geteisterd wordt door een enorme droogte, in tegenstelling tot het vochtige Amazonegebied en jungles hier niet ver vandaan.

 

Natuur.

De natuur in Colombia is enorm veelzijdig en kent de één na grootste biodiversiteit ter wereld en bijna alle diersoorten zijn hier te vinden.

 

 

Taal

De officiële voertaal is Spaans. Ook worden er nog diverse inheemse talen gesproken door o.a. deWayuu  in het uiterste Noorden, waar nog een deel van de oorspronkelijke bevolking woont.

Bogotá

Bovenop de Andes ligt op 2640 mtr één van ’s werelds hooggelegen steden, de hoofdstad Bogotá.

Deze hoofdstad heeft ruim 8 miljoen inwoners, ligt nagenoeg op de evenaar en de temperatuur komt zelden boven de 20°C.

Bogotá kent enorme verschillen tussen rijk en arm. Zo zijn er moderne wolkenkrabbers maar ook sloppenwijken en je kunt niet overal veilig op straat lopen. Het leven in de sloppenwijken van Bogota is zeer hard. Veel kinderen wonen op straat en groeien op in een wereld vol geweld, drugs en misdaad.