Colombia blog 3

Ruim een maand woon ik alweer in Colombia en heb het reuze naar mijn zin. In de afgelopen tijd ben ik bezig geweest met mijn visum en de taalschool. Als eerste wordt mijn visum aangevraagd en ik hoop binnen een niet al te lange tijd hier antwoordt over te krijgen. Het visum aanvragen gaat online en is best een heel  ingewikkeld proces met allerlei benodigde papieren en certificaten. Uiteindelijk is dit allemaal op orde en hoop ik snel positief antwoord te krijgen.

 

Ook ben ik op dit moment druk bezig met de Spaanse taal. Ik heb 3x per week les op een internationale school in Bogota. De taalschool is leuk om te doen, de docent verzint allerlei originele dingen om mijn Spaans te verbeteren. Het Zuid Amerikaanse Spaans heeft toch een aantal belangrijke verschillen met het Europese Spaans. Op de taalschool maken we gebruik van o.a rollenspellen,  ik moet bijvoorbeeld in een winkel iets bestellen of gewoon een gesprekje tussen een Colombiaan en mijzelf. Het is erg leuk om te doen en natuurlijk zeer leerzaam. Verder leer ik ook nog door middel van  video’s en luisteropdrachten. Thuis maak ik gebruik van de app Duolingo, een erg leerzame en toffe app om een taal te leren. Uiteraard heb ik dagelijks gesprekken met Colombianen, dus mijn Spaans gaat vooruit. Vooral het luisteren en lezen gaat erg goed, alleen het spreken is soms ingewikkeld ook omdat je soms een tijdje nodig hebt om na te denken. Spaans is een razendsnel gesproken taal,  dus het eerste wat ik altijd vraag is of er rustig en langzaam gesproken kan worden. De Colombianen zijn supervriendelijk en lief en doen dit altijd als je dit vraagt. Ook proberen ze je altijd met alles te helpen qua taal.

 

Zodra mijn visum in orde is, hoop ik  meer te gaan werken en daadwerkelijk aan de slag te gaan met alles.

Inmiddels zijn we als team bezig met de laatste maand van het jaar: December. Hierin worden veel activiteiten gepland voor de kids omdat dit vaak een vervelende tijd voor hen is. Waar iedereen zijn/haar familie opzoekt is er vaak voor hen geen familie aanwezig. Daarom doet de organisatie er alles aan om hen te helpen, bij te staan en ook leuke dingen samen te doen. Zo wordt er bijvoorbeeld met kerst een grote gezellige dag georganiseerd bij Jorge thuis om zo de kids te laten zien dat ze wél familie hebben. Hierover later meer, maar dan weten jullie nu alvast wat er in de maand December te wachten staat. In de volgende blogs hoop ik hier meer over te schrijven.

 

Groeten vanuit Colombia.

 

Frans Jr.

 

No matter who we are, no matter how successful, no matter what our situation, compassion is something we all need to receive and give.” — Catherine Pulsifer

 

(Ongeacht wie we zijn, ongeacht hoe succesvol, ongeacht onze situatie, compassie is iets dat we allemaal moeten ontvangen en geven. “- Catherine Pulsifer)

Categories :

2 Comments

 • Fam. Prins schreef:

  Bedankt weer Frans!
  Ik volg het met veel interesse!
  Je doet prachtig werk in de wijngaard van God! Succes met je taal studie. Ik heb pas 2 seizoenen Franse les gehad en vind dit echt lastig. Het is me ook niet helemaal gelukt om de taal te leren. Maar ik ben al een jaartje ouder dus dat zal wel schelen.
  Veel zegen toegewenst!

  Groetjes van Peter en Elseline Prins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *